Volg ons
iBookstore
Android app on Google Play
Vind ik leuk
Een programma van
چهره های بیشمار آسمان شب ما
19 February 2014

برخلاف بسیاری از رشته های دیگر مانند تاریخ یا ریاضی، برای یادگیری علوم لازم نیست حتما کتاب بخوانید، بلکه می توانید آن را تجربه کنید. هرچه باشد علم قرار است درباره محیط پیرامون ما باشد.

اما چگونه می توان نجوم را «تجربه» کرد؟ خب مانند همه رشته های دیگر علوم با مشاهده کردن. برای مثال M7 یا مِسیه ۷، خوشه ستاره ای که در این تصویر می بینیدش، به سادگی با چشم غیرمسلح دیده می شود. می توانید این خوشه ستاره ای را در صورت فلکی ای که بسیاری از ما آن را به نام «عقرب» می شناسیم پیدا کنید.

گفتم «بسیاری از ما» چون صورتهای فلکی مانند مأمور مخفی هستند، در هر کجای دنیا که نگاهشان کنی نام و شخصیت متفاوتی دارند. مثلا در اندونزی، مردمِ جاوه به صورت فلکی عقرب «درخت نارگیل خمیده» می گویند، یا قبایل بومی آمریکای جنوبی ستاره های این صورت فلکی را به شکل یک «مار آبی» می بینند.

عقرب احتمالا قدیمی ترین شناسه این صورت فلکی بوده است و نخستین بار در تمدن سومِر استفاده شده است، تمدنی که ۵۰۰۰ سال پیش وجود داشته است!

یکی از ویژگی های جالب در این تصویر نوارهای غبار است که در پس زمینه این عکس پخش شده است. بسیار وسوسه برانگیز است که تصور کنیم این نوارهای غبار بازمانده از ابری است که ستاره های مِسیه ۷ در آن به وجود آمده اند. اما در واقع این نوارها هیچ ارتباطی با ستاره ها ندارند.

از ۲۰۰ میلیون سال پیش که این خوشه ستاره ای به وجود آمده است، کهکشان راه شیری تقریبا یک دور کامل به دور خود چرخیده است. چرخیدن کهکشان ابرهای غبار و ستاره ها را بسیار جابه جا می کند و غبار را در طول زمان پخش و پراکنده می کند.

Cool Fact

نکته جالب

چرا بیرون نمی روید و خودتان این صورت فلکی را نمی بینید؟ سایتهای زیادی وجود دارند که به شما نشان می دهند هر شب چه چیزهایی در آسمان دیده می شود، یکی از آنها سایت پلَنِتاریوم (آسمان نما) است: http://neave.com/planetarium/


 

 

این بخش از یک ملاقه فضا بر اساس خبر منتشر شده از سازمان فضایی اروپا تهیه شده است.

Share:

Afbeeldingen

De vele gezichten van onze sterrenhemel
De vele gezichten van onze sterrenhemel

Printer-friendly

PDF File
1,3 MB
Nieuwsbrief

Cassini Scientist for a Day


Universe in a Box