Volg ons
iBookstore
Android app on Google Play
Vind ik leuk
Een programma van
اولین ستاره‌های جهان
29 June 2015, Tehran

انفجار بزرگ یا همان بیگ بنگ که سرآغاز به وجود آمدن دنیای ما بود، احتمالا یک رویداد تماشایی بوده است. یک انفجار که با صدای بسیار بلند و نور باورنکردنی همراه بوده است، اما پس از آن مراحل متولد شدن جهان احتمالا به آرامی بوده است

در یک زمان بسیار طولانی پس از تولد، جهان ما به کلی تاریک، خاموش و خالی بوده است. اولین ستاره‌ها احتمالا حدود ۱۰۰ میلیون سال پس از انفجار بزرگ به وجود آمده‌اند. تا آن زمان چیزی جز گاز در جهان وجود نداشته است.

اولین ستاره‌هایی که در جهان به وجود آمده‌اند، هیچ‌گاه دیده نشده‌اند، چون خیلی وقت پیش از بین رفته‌اند. اما بسیاری از منجمان بر سر وجود آن‌ها بحث می‌کنند. این ستاره‌ها می‌توانستند از مواد ایجاد شده توسط انفجار بزرگ به وجود آمده باشند.

تنها مواد شیمیایی که پیش از تولد ستاره‌ها وجود داشته‌اند، هیدروژن، هلیوم و لیتیوم بوده‌اند. این به این معنی است که ستاره‌های نخستین  برخلاف خورشید و ستاره‌های کهکشان ما، فقط از همین مواد تشکیل شده بودند.

با کمک سرعت نور، منجمان در زمان سفر کرده‌اند و تصاویری از دنیاهای دور به دست آورده‌اند که وقتی سن جهان جوان‌تر بوده است، نور آن خاموش بوده است. آن‌ها فقط تعدادی از کهکشان‌های شگفت‌انگیز و جوان را که روشن‌تر بودند شناسایی کردند!

یکی از این کهکشان‌ها که به طور خاص منجمان را شگفت‌زده کرده است، (CR7) نام دارد. این کهکشان روشن‌ترین کهکشانی است که در جهان اولیه رصد شده است.

شما می‌توانید در این تصویر نمایی هنرمندانه از این کهکشان را ببینید. انبوهی که به نظر غباری می‌رسد، نشان می‌دهد که این کهکشان خانه بسیاری از ستاره‌های جهان اولیه بوده است!

این‌ها ستاره‌هایی هستند که برای اولین بار ذرات سنگین عالم را ساخته‌اند و عناصر اولیه به وجود آورنده حیات را تشکیل داده‌اند. هیجان‌انگیزترین چیزی که می‌شد از این ستاره‌ها فهمید همین است!

Cool Fact

واقعیت جذاب

این ستاره‌های نخستین بسیار بزرگ بوده‌اند، ستاره‌هایی که صدها یا حتی هزاران بار پرجرم‌تر از خورشید بوده‌آند.

science journalist, amateur astronomer

Share:

Afbeeldingen

eso1525a
eso1525a

Printer-friendly

PDF File
1,1 MB
Nieuwsbrief

Cassini Scientist for a Day


Universe in a Box